Wat is nou een goedkope autoverzekering en waar moet ik op letten?

De meeste Nederlanders zijn liever dubbel verzekerd dan helemaal niet verzekerd. Maar Nederland staat ook bekend als een zuinig en prijsbewust volk. Daarbij is het kiezen van de juiste autoverzekering een goed voorbeeld. Wanneer je in het bezit bent van een auto, dan ben je verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Doe je dit niet dan krijg je een boete van het RDW en wanneer je onverzekerd rondrijdt en een ongeluk veroorzaakt dan zit je waarschijnlijk gelijk diep in de financiële problemen. Het zoeken naar een goedkope autoverzekering op Autoverzekering.nl is simpel. Je hebt er maar enkele minuten voor nodig.

Zorg eerst dat je niet oververzekerd bent

Het staat je vrij om een oude auto All Risk te verzekeren, daar zal niemand je in tegenhouden. Maar of het financieel verstandig is, is zeer te betwijfelen. Wanneer je schade rijdt krijg je enkel de dagwaarde van je auto terug. Dit is waarschijnlijk zo weinig dat je meer aan verzekeringspremie betaald dan het je oplevert. Het is dus zaak om de juiste dekking te kiezen voor jouw auto. Een gloednieuwe tot vijf jaar oude auto wordt over het algemeen All Risk verzekerd. Een auto tussen de vijf en 10 jaar oud past het beste bij een WA Casco. Heb jij een auto die ouder is dan tien jaar, dan kies je voor een WA autoverzekering. Je kunt wel altijd aanvullende verzekeringen afsluiten bij je gekozen dekking. Denk hierbij aan een no claim beschermer, een inzittendenverzekering of een Rechtsbijstandverzekering voor onderweg.

Klaar om je autoverzekering premie te berekenen

Iedereen betaalt een andere bedrag voor hun autoverzekering. Dit komt omdat de verzekeraar rekening houdt met verschillende factoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je woonplaats, je schadeverleden, je leeftijd en hoeveel kilometers je rijdt. Je hebt de allergoedkoopste verzekering wanneer je in het noorden van het land woont, ongeveer 35 jaar bent, een legio schadevrije jaren hebt en een kleine oudere auto rijdt.

Welke gegevens heb je nodig?

Voor het autoverzekeringen vergelijken op Autoverzekering.nl heb je het kenteken van de te verzekeren auto nodig. Ook het aantal schadevrije jaren moet je invullen. Daarbij komt je woonplaats en je geboortedatum. Je vult ook de soort dekking in die je wenst en het aantal kilometers die je gemiddeld per jaar rijdt, inclusief vakantiekilometers. De vergelijker geeft vervolgens direct aan welke autoverzekering voor jou het meest voordelig is en daarbij precies voldoet aan jouw wensen.