Een Engelse dubbeldekkerbus

Deze London dubbeldekkerbus uit Engeland heeft jarenlang in de straten van London gereden. Daarna heeft de bus nog een lijndienst gereden tussen London en New Delhi in India. Deze route besloeg duizenden kilometers en de rit duurde in totaal twee weken. Deze dubbeldekker heeft er dus al heel wat kilometers op zitten, maar is nog in uitstekende staat. Daarom is de bus nu te huren voor allerlei verschillende gelegenheden.

De kenmerken van de bus

Het land van herkomst van de dubbeldekker is uiteraard Groot-Brittannië. De bus is van het merk Bristol en het type Lodekka Routemaster. Verder is hij gebouwd in het jaar 1969 en zit er een 5500 cc dieselmotor in met 6 cilinders. In de bus kunnen 70 personen, exclusief chauffeur, vervoerd worden. Er zijn 60 zitplaatsen en 10 staanplaatsen beschikbaar. De bus is niet erg ruim, dus er is niet veel beenruimte.

Gelegenheden om de bus te gebruiken

De dubbeldekkerbus is voor verschillende gelegenheden te huren. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor bedrijfsreclame, galafeesten of als trouwvervoer. Met deze bus heb je een origineel vervoersmiddel waar je veel bekijks mee zult trekken en waar tegelijk veel personen in vervoerd kunnen worden. Ook heeft deze bus een goede geluidsinstallatie inclusief een mengpaneel. Zo kan er iemand dingen omroepen en kan er muziek in de bus gedraaid worden. Mocht je andere apparatuur willen gebruiken, dan is dit ook mogelijk. Er is namelijk 230 Volt aanwezig waar andere apparaten op aangesloten kunnen worden.