TIPS VOOR DE TROUWVIDEO

Niet alleen foto’s zijn een grote herinnering aan de grootste viering van het leven. Als u een hele film van de huwelijksdag heeft, kunt u zich altijd in de feestelijke stemming brengen en alles bekijken, van de huwelijksceremonie op het registratiekantoor tot het feest daarna. Het maakt niet uit of hij zelf gemaakt of gefilmd is door de videograaf: De film zal uw onvergetelijke ervaring voor de eeuwigheid bewaren. We geven u tips om ervoor te zorgen dat dit gaat lukken.

Bijna iedereen heeft een fotograaf op een bruiloft – in ieder geval een goede vriendin of een vriendin die goed is met de camera wordt meestal gevraagd om een paar snapshots. Als je hier nog iets aan wilt toevoegen, moet je een huwelijksvideo overwegen. Voor een succesvolle trouwvideo zijn er in principe twee mogelijkheden. Maar hoe vindt u nu de beste huwelijks videograaf?

Optie 1: De trouwvideo van de videograaf

De videograaf of huwelijk videograaf is niet alleen professioneel opgeleid, maar ook onderweg met hoogwaardige apparatuur. Hij weet welke instellingen op uw persoonlijke DVD er achteraf het beste uitzien, welke momenten hij moet vastleggen en kan de instelling en uw wensen vooraf met u bespreken. Natuurlijk heeft een professioneel geproduceerde trouwfilm ook zijn prijs: je moet rekening houden met enkele honderden euro’s. Het is het beste om uw vrienden en kennissen te vragen of ze een videomaker kunnen aanbevelen, zodat de investering achteraf de moeite waard is.

2. mogelijkheid: laat je vrienden de huwelijksfilm filmen

De veel goedkopere, maar waarschijnlijk minder professionele optie is om een vriend te vragen om te filmen. Het resultaat zal echter waarschijnlijk niet helemaal zijn wat u verwacht. Tenzij je het geluk hebt om een filmmaker in je vriendenkring te hebben.

Of…

Of u kunt van de trouwvideo een spel maken voor alle gasten. Vraag elke gast in de uitnodiging om zijn of haar smartphone mee te nemen en het geheugen te ontdoen van onnodige foto’s en video’s. Dan kunnen al uw gasten beginnen met filmen. Op deze manier kunt u momenten vastleggen die de videograaf misschien niet heeft kunnen vastleggen – ook al moet u waarschijnlijk genoegen nemen met nog een paar wiebels. Na de bruiloft kunt u uw huwelijksfilm monteren, gefilmd door alle gasten zelf – of deze taak in ieder geval overdragen aan een videograaf. De videograaf zal in staat zijn om het beste uit het beeldmateriaal in de postproductie te halen. Uw huwelijks video kan niet persoonlijker en sympathieker zijn – en uiteindelijk zult u relatief goedkoop wegkomen.