Waar moet je rekening mee houden met het kiezen van de trouwauto?

Op de dag van je bruiloft wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben en niks aan het toeval overlaten. Alles moet perfect zijn die dag. Wat is er nou leuker dan op je eigen bruiloft rond te mogen rijden in de meest fantastische droomauto. Op die manier maak je een onuitwisbare indruk.

Welke soort

Als het gaat om trouwauto’s, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Is jullie ultieme droom om in een sportieve Ferrari te rijden, of hecht je juist meer waarde aan een oldtimer? Alles is mogelijk. Er zijn verschillende trouwautoleveranciers die verschillende modellen auto’s aanbieden. Vaak kiezen mensen voor een Ferrari, Porsche of een sportieve BMW of Mercedes. Het voordeel van deze auto’s is dat deze vaak elektrisch zijn, waardoor je er geen benzine in hoeft te gooien. Ook hoef je niet zelf een laadpaal te kopen, dit wordt allemaal geregeld door het bedrijf. Naast de sportieve auto’s wordt er ook veelvuldig gebruik gemaakt van een oldtimer, een volkswagenbusje of een oude kever. Deze laatst genoemde auto’s zijn vaak wat ouder en rijden niet zo soepel als je gewend bent. Wel levert het een heel mooi plaatje op als je daar met je nette pak en je bruidsjurk instapt.

Met of zonder chauffeur?

Bedrijven die trouwauto’s verhuren, bieden vaak de optie om er een chauffeur bij te nemen. Denk daar over na of je dat wil. Vaak willen mensen zelf de ervaring om een dergelijke auto te rijden. Waar je wel rekening mee moet houden als je zelf gaat rijden, is dat je geen alcohol mag drinken. Vaak moet je na het feest nog naar huis of naar een hotel. Wanneer je geen chauffeur wil, zul je ook geen alcohol mogen drinken.

Wie neem je mee?

Ook moet je er goed over nadenken wie je allemaal mee wil nemen in de trouwauto. Wil je er alleen als bruidspaar in zitten? Dan heb je geen grote auto nodig. Wil je ook je kinderen of bijvoorbeeld getuigen meenemen? Dan zul je daar rekening mee moeten houden met de plekken in de auto. Het dragen van een gordel is verplicht. Een sportieve auto, zoals een Ferrari, valt dan al snel af.